پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت یکی از مشکلاتی است که برخی از مصرف کنندگان این خدمات درمانی پس از انجام فرایند کامپوزیت با آن رو به رو می شوند. در واقع این مشکل به دلیل عدم نگهداری درست و اصولی و مراقبت از کامپوزیت ها به وجود می آید. بسیاری از مردم تصور می کنند، پس از کامپوزیت دندان دیگر نیازی به مراقبت از آن ها نخواهند داشت. حال آن که با بی توجهی به مراقبت از دندان های کامپوزیت شده، زمینه ساز پوسیدگی دندان ها در طولانی مدت خواهیم شد. خمیر کامپوزیت به تنهایی نمی تواند سبب آسیب رسیدن به دندان ها و بروز پوسیدگی در آن ها شود. در واقع این مواد تا حدودی از دندان ها مراقبت می کنند؛ اما بر اثر چند عامل کلی سلامت دندان های کامپوزیت شده به خطر می افتد. در ادامه به شرح این موارد می پردازیم.
علت پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت
پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت دلایل مختلفی دارد؛ عدم رسیدگی به بهداشت دندان ها پس از کامپوزیت کردن یکی از شایع ترین علل پوسیدگی دندان ها پس از انجام خدمات کامپوزیت به شمار می رود. دندان پزشکان اغلب پس از اتمام جلسات کامپوزیت، نکات و دستورالعمل های مراقبت از آن ها را به بیماران یادآوری می کنند؛ اما برخی به دلیل سهل انگاری در رعایت این نکات با چنین مشکلاتی رو به رو می شوند.
علائم پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت
پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت علائم و نشانه های به خصوصی دارد که از میان آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بوی بد دهان
- ایجاد آبسه در نواحی اطراف دندان ها
- حساس شدن دندان ها به فشار بالا
- حساس شدن و ایجاد درد در دندان ها پس از خوردن غذای خیلی سرد یا گرم
- طعم نامطلوب دهان در طول روز
چه زمانی پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت اتفاق میافتد؟
پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت در برخی موارد حادتر می شود. در چنین شرایطی می توان از پوسیدگی دندان ها پس از انجام کامپوزیت اطمینان حاصل کرد! در صورتی که فرد به استعمال دخانیات گرایش داشته باشد، تخریب و پوسیدگی ها حتی با وجود کامپوزیت حتمی خواهد بود.
همچنین در شرایطی که دندان های شما سوراخ بوده و یا حفره هایی در قسمت های مختلف آن ها وجود داشته باشند، احتمال پوسیدگی دندان ها افزایش می یابد. در صورتی که در اثر ضربه به کامپوزیت آسیب رسیده و شکستگی هایی در بخش های مختلف آن به وجود بیاید، احتمال پوسیدگی بیشتر می شود.
روشهای جلوگیری از پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت
برای پیشگیری از پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت باید به برخی راهکارها دقت داشته باشید. موارد زیر به شما کمک می کنند که مراقبت بهتری از دندان های کامپوزیت شده خود داشته باشید:
- پس از انجام این فرایند برای زیبایی دندان ها، حتما از نخ دندان و دهان شویه مناسب استفاده کنید.
- استفاده از خدمات چکاپ دوره ای و منظم پس از کامپوزیت نیز یک راه حل کمک کننده به شمار می رود.
- عدم مصرف الکل و نوشابه نیز ابتلا به این عارضه ها را به شدت کاهش می دهد.
نتیجه گیری
در این بخش به بررسی نکات مربوط به پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت و علائم و نشانه های آن پرداختیم. شما می توانید از این موارد در راستای نگهداری بهتر از دندان های خود استفاده کرده و در طولانی مدت از زیبایی کامپوزیت دندان لذت ببرید. پوسیدگی با وجود کامپوزیت بر روی آن ها، فرایند درمان را دشوارتر می کند. به همین خاطر در این دوره باید حتما از دندان های خود مراقبت کنید.
سوالات متداول
بله در اثر خراب شدن کامپوزیت ها، توسط پزشک مربوطه تعویض خواهند شد.
بله؛ در صورتی که از مواد نامرغوب برای تولید کامپوزیت برای دندان های شما استفاده شود، ریسک پوسیدگی دندان افزایش پیدا می کند. به همین خاطر برای دریافت این خدمات باید به مراکز معتبر مراجعه کنید.
از خوردن مواد غذایی سفت خودداری کرده و مرتبا مسوک بزنید.