سخت ترین مرحله ایمپلنت دندان

سخت ترین مرحله ایمپلنت دندان

سخت ترین مرحله ایمپلنت دندان چه مرحله‌ای است؟ پاسخ این سوال دغدغه بسیاری از افرادی است که به دنبال انجام ایمپلنت هستند؛ ما در این مطلب قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم. ایمپلنت دندانی، از یک پایه تیتانیومی تشکیل شده که از طریق جراحی در استخوان فک قرار می‌گیرد؛ در نتیجه اتصال سفت و سخت بین یک دندان و فک شما را ممکن می سازد. حال که متوجه شدید ایمپلنت دندان چیست، بهتر است سراغ مراحل آن برویم.

مراحل ایمپلنت دندان از نظر سختی

مراحل ایمپلنت دندان از نظر سختی

سخت ترین مرحله ایمپلنت دندان برای هر فردی ممکن است متفاوت باشد؛ زیرا به عوامل مختلفی مثل وضعیت دندان ها، سلامت عمومی، ساختار فک و لثه و تجربه شخصی بستگی دارد. اما در کل مراحل ایمپلنت با توجه به سختی عبارت است از:

1. معاینه: آسان ترین و اولین مرحله ایمپلنت، بررسی وضعیت استخوان های فک، دندان ها و بافت های لثه با کمک عکس‌های دیجیتالی است. در این مرحله مشخص می‌شود که برای فرد چه نوع ایمپلنتی به کار می‌رود، کدام دندان ها باید بمانند و کدام یک از آن ها باید ترمیم شوند.

2. کشیدن ریشه و دندان: مرحله دوم ایمپلنت، کشیدن دندان است که برای دندانپزشک سخت نیست، اما ممکن است درد کمی برای مراجع ایجاد کند. پس از بررسی دهان و دندان ها، دندانپزشک با توجه به وضعیت آن ها، دندانی که وضعیت مناسبی ندارد را با توجه به‌ تشخیص خود خارج می‌کند؛ زیرا ریشه‌ای از دندان نباید در زمان ایمپلنت در فک باشد.

3. کاشت فیکسچر ایمپلنت: مرحله سوم ایمپلنت که برای بسیاری از افراد به عنوان سخت ترین مرحله ایمپلنت دندان محسوب می‌شود، کاشت فیکسچر است. برای کاشت فیکسچر به عنوان پایه اصلی ماندگاری ایمپلنت، دندانپزشک باید شکافی در لثه ایجاد کند.

4. جوش دادن استخوان با فیکسچر: مرحله چهارم ایمپلنت دندان نیز جزو مراحل سخت ایمپلنت بوده و ممکن است در این مرحله نیاز باشد تا برای فرد عملیات پیوند استخوان فک با فیکسچر صورت بگیرد.

5. آباتمنت: مرحله پنجم ایمپلنت دندان، قالب‌گیری است که برای دندانپزشک و مراجعه کننده سخت نیست. دندانپزشک آباتمنت را بر پایه فلزی قرار داده و تاج دندان را روی آن نصب می‌کند. این مرحله در یک جلسه انجام شده و در آن از داروی بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود.

6. قالب گیری: ششمین مرحله، شامل قالب‌گیری دندان برای ساخت روکش است و به هیچ عنوان سخت ترین مرحله ایمپلنت دندان نیست. قالب‌گیری ایمپلنت برای یکسان بودن ظاهر ایمپلنت دندان با دندان طبیعی است. ماده خاصی درون سینی قالب‌گیری ریخته و روی قسمت مورد نظر قرار می گیرد تا شکل دندان‌ها داخل سینی جا بیفتد.

7. قرار دادن روکش و نصب تاج: آخرین مرحله ایمپلنت، قرار دادن روکش و نصب تاج موقت و دائمی است. این مرحله مثل دو مرحله قبلی آسان است. ابتدا تاج موقت به مدت ۴ تا ۶ هفته نصب شده و پس از آن تاج دائمی نصب می‌گردد.

بیشتر بدانید: لثه سالم برای کاشت ایمپلنت

سخت ترین مرحله ایمپلنت دندان کدام است؟

عملیات ایمپلنت دندان یک روند پیچیده است و به چند مرحله تقسیم می‌شود. سخت ترین مرحله ایمپلنت، کاشت فیکسچر است و بستگی به عوامل مختلفی دارد؛ البته گاهی مراحل زیر به عنوان دشوارترین مرحله ایمپلنت دندان در نظر گرفته می شوند:

·        جراحی زمینه سازی: در این مرحله دندانپزشک بستر مناسب برای ایمپلنت را در محل قرار‌گیری آن ایجاد می‌کند.

·        ایمپلنت گذاری: این مرحله نیاز به دقت و تجربه بالایی دارد؛ محل دقیق ایمپلنت و زاویه قرارگیری آن برای استحکام و ظاهر نهایی دندان بسیار مهم است.

·        نصب پیچ میانی ( آباتمنت): نصب پیچ میانی نیازمند دقت بالا برای تنظیم درست آن در محل قرارگیری است و ۱۵ الی ۴۵ دقیقه زمان می‌برد.

·        ساخت دندان مصنوعی: در این مرحله، دندان مصنوعی روی پیچ میانی قرار می‌گیرد. این مرحله شامل اندازه گیری دقیق و ساخت دندان مصنوعی مطابق سایر دندان‌هاست. ساخت دندان مصنوعی ۲ تا ۴ هفته زمان می‌برد.

بیشتر بدانید: علائم پس زدن ایمپلنت دندان

چرا کاشت فیکسچر سخت‌ترین مرحله ایمپلنت است؟

همانطور که متوجه شدید کاشت فیکسچر سخت ترین مرحله ایمپلنت دندان است؛ در ادامه به بررسی عواملی که سبب سختی این مرحله شده اند، خواهیم پرداخت:

وضعیت عمومی سلامت بیمار

پیش از کاشت ایمپلنت، باید وضعیت سلامت عمومی بیمار به دقت بررسی شود. باید بدن توانایی ترمیم خود را داشته باشد؛ در نتیجه کاشت فیکسچر برای افراد دارای دیابت، ضعف سیستم ایمنی و بیماری های خونی دشوارتر است.

وضعیت دندان‌های مجاور

وضعیت دندان‌های مجاور محل کاشت فیکسچر باید بررسی شود. دندان‌های مجاور باید سالم و مستحکم باشند؛ چنانچه این دندان‌ها دچار پوسیدگی یا شکستگی باشند، باید خارج شوند که این کار پیچیدگی و سختی این مرحله را افزایش می‌دهد.

وضعیت لثه

لثه، باید کاملا سالم باشد تا جراح بتواند فیکسچر را داخل استخوان فک بکارد. در صورت وجود التهاب یا عفونت، لثه نیاز به درمان دارد.

وضعیت استخوان فک

تراکم استخوان فک باید بررسی شود؛ چنانچه تراکم استخوان فک کم باشد، نیاز به پیوند استخوان وجود دارد که زمان، هزینه و سختی ایمپلنت را افزایش می دهد.

بیشتر بدانید: ایمپلنت دندان با بیهوشی

کاهش سختی کاشت فیکسچر

برای کاهش سختی کاشت فیکسچر، سخت ترین مرحله ایمپلنت دندان، باید نکات زیر را رعایت کنید:

·        مراجعه به دندانپزشک متخصص: جراحی کاشت ایمپلنت یک شیوه درمانی پیچیده و تهاجمی است؛ در نتیجه باید به یک جراح متخصص و باتجربه مراجعه کنید.

·        رعایت دستورات جراح دندانپزشک: برای کاهش سختی مرحله کاشت باید تمام دستورالعمل‌های دندانپزشک را به دقت رعایت کنید؛ توجه به این دستورالعمل‌ها سبب کاهش درد می شود.

نتیجه گیری

ایمپلنت‌های دندانی گزینه‌ای جذاب برای افرادی است که به دنبال جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته خود هستند. همانطور که مطالعه کردید سخت ترین مرحله ایمپلنت دندان، نصب فیکسچر است. این مرحله بیشترین حالت تهاجمی را دارد و همراه با درد و خونریزی است. دقت بالای جراح در این مرحله تاثیر زیادی در موفقیت آمیز بودن کاشت ایمپلنت دارد. پس از انجام این مرحله باید مراقبت های لازم را انجام دهید تا برای ایمپلنت شما مشکلی ایجاد نشود.

سوالات متداول

چه مدت طول می‌کشد تا فیکسچر با استخوان جوش بخورد؟

حدود ۳ ماه زمان لازم است تا فیکسچر با استخوان جوش بخورد؛ البته اگر فیکسچر برای دندان پایین نصب شده باشد، این زمان به ۵ ماه نیز خواهد رسید.

چگونه از ایمپلنت مراقبت کنیم؟

بهداشت دهانی منظم، استفاده از دهانشویه، بازدید منظم از دندانپزشک و جلوگیری از آسیب

عوارض احتمالی سخت ترین مرحله ایمپلنت دندان کدامند؟

عفونت، التهاب، خونریزی و آسیب به عصب از جمله عوارضی هستند که بیمار ممکن است در مرحله فیکسچر با آن مواجه شود.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *