انواع روش جراحی ایمپلنت

انواع روش جراحی ایمپلنت

در حوزه دندانپزشکی، انواع روش جراحی ایمپلنت وجود دارند که دندانپزشک بسته به شرایط بیمار، ممکن است از هر یک از آنها بهره ببرد. برای اینکه ایمپلنت دندان بتواند در استخوان فک به ثبات خوبی برسد، باید این جراحی به خوبی انجام شود. معمولا یک دندانپزشک همیشه از یک روش برای این کار استفاده نمی کند. ممکن است برای یک بیمار نیاز باشد از روش متفاوتی برای جراحی ایمپلنت استفاده شود. این مقاله بیشتر در مورد انواع این روش‌ها نوشته شده و می‌توانید با خواندن آن، به پاسخ تمام سوالاتی که در ذهنتان شکل گرفته، برسید.

انواع روش جراحی ایمپلنت دندان کدامند؟

گاهی ممکن است شرایط بیمار طوری باشد که نتوان به راحتی پایه ایمپلنت را داخل استخوان فک قرار داد. به همین دلیل، نیاز است دندانپزشک از یکسری جراحی‌های کمکی بهره بگیرد. در ادامه انواع روش جراحی ایمپلنت را بررسی کرده‌ایم:

سینوس لیفت

خیلی از بیمارانی که برای جایگزینی دندان خود به دندانپزشک مراجعه می‌کنند، شرایط ایده‌آل دریافت این درمان را ندارند. به عنوان مثال، دندانپزشک ممکن است با بررسی بیشتر تصاویر رادیوگرافی تهیه شده، متوجه عدم ساپورت استخوان فک کافی شود. در این گونه بیماران اگر پایه ایمپلنت بدون تشخیص این مشکل داخل استخوان فک قرار بگیرد، ساپورت کافی را نداشته و درمان با شکست همراه خواهد شد. علاوه بر این نیز، با توجه به ضخامت کم استخوان در این افراد، این احتمال وجود دارد که سینوس ماگزیلا در اثر قرار دادن پایه ایمپلنت، سوراخ شود. در صورت بروز این مشکل، عوارض خیلی زیادی برای بیمار ایجاد خواهند شد.

به همین دلیل، دندانپزشک ممکن است سینوس لیفت را به طرح درمان بیمار اضافه کند. در سینوس لیفت، دندانپزشک با استفاده از ابزارهای مخصوص، ضخامت استخوان فک را در ناحیه سینوس تقویت می‌کند. با این کار، ضخامت استخوان در این نواحی افزایش یافته و پایه ایمپلنت می‌تواند به راحتی در استخوان قرار بگیرد.

ریج آگمنتیشن

گاهی با توجه به تحلیل استخوان نیاز است دندانپزشک از ریج آگمنتیشن برای کمک به درمان ایمپلنت استفاده کند. این درمان معمولا به عنوان یک روش مکمل برای پیوند استخوان فک در نظر گرفته می‌شود. در این روش، دندانپزشک با استفاده از مواد و ابزارهای مخصوص، فرم ریج استخوانی را به فرم طبیعی خود نزدیک می‌کند.

پیوند استخوان فک

به طور معمول، بیمارانی که قصد جایگزینی دندان از دست رفته خود را دارند، دچار مشکلاتی مثل تحلیل استخوان هستند. این تحلیل استخوان به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود. گاهی به دلیل کشیدن نامناسب دندان این مشکل بروز پیدا می‌کند. اما در اکثر مواقع بعد از گذشت مدتی از کشیدن دندان، این تحلیل استخوان به مرور زمان اتفاق می‌افتد.

زمانی که استخوان فک تحلیل برود، کاشت ایمپلنت با مشکل مواجه می‌شود. به همین دلیل، ممکن است دندانپزشک از پیوند استخوان برای کمک به این بیماران استفاده کند. پیوند استخوان یکی از انواع روش جراحی ایمپلنت است که با بازسازی قسمت از دست رفته استخوان فک، می‌تواند شرایط مناسبی برای کاشت ایمپلنت فراهم کند.

در این روش، دندانپزشک بعد از بررسی تصاویر رادیوگرافی، از یکسری پودرهای آماده در حفره استخوانی استفاده می‌کند. این پودرهای استخوانی بعد از حدود 3 ماه، استخوان فک را به خوبی ترمیم می‌کنند. گاهی اوقات هم به جای پودر، ممکن است قسمتی از یکی از استخوان‌های بدن استفاده شود.

خطرات احتمالی جراحی ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یک جراحی محسوب می‌شود؛ به همین دلیل، همانند سایر درمان‌های تهاجمی ممکن است با خطرات و عوارضی همراه باشد. در ادامه برخی از این خطرات را بررسی کرده‌ایم:

بروز عفونت

یکی از خطراتی که این جراحی ممکن است به همراه داشته باشد، بروز عفونت بعد از آن است. بعد از انواع روش جراحی ایمپلنت باید مراقبت‌هایی انجام شوند تا ناحیه جراحی شده دچار عفونت نشود. اما برخی از بیماران این نکات را رعایت نکرده و ممکن است بعد از چند روز، با بروز عفونت مواجه شوند.

سوراخ شدن سینوس

در صورتی که دندانپزشک از مهارت خوبی برخوردار نباشد، این احتمال وجود دارد که سینوس ماگزیلا سوراخ شود. در این شرایط، مشکلات زیادی مثل سردرد و سینوزیت بروز پیدا خواهند کرد.

بروز بیماری پریودنتال

خیلی از بیماران بعد از کاشت ایمپلنت ممکن است با این تصور که این دندان دیگر نیازی به مراقبت ندارد، رعایت بهداشت را کنار بگذارند. در این گونه بیماران به دلیل تجمع جرم بیشتر، احتمال بروز بیماری پریودنتال افزایش پیدا می‌کند. با پیشرفت این بیماری، احتمال شکست درمان و حتی شل شدن سایر دندان‌ها نیز وجود دارد.

نتیجه گیری

انواع روش جراحی ایمپلنت بسته به شرایط بیمار ممکن است به تنهایی یا در ترکیب با یکدیگر به کار گرفته شوند. در صورتی که دندانپزشک ترجیح دهد، هر یک از این روش‌ها برای افزایش احتمال موفقیت درمان ایمپلنت استفاده می‌شوند. توجه داشته باشید که این روش‌ها ممکن است با خطرات و عوارضی همراه باشند؛ اما در صورتی که فرد به خوبی به دستورالعمل دندانپزشک خود عمل کند، احتمال بروز آنها خیلی کم خواهد بود.

سوالات متداول درباره انواع روش جراحی ایمپلنت دندان

چگونه متوجه شویم سینوس سوراخ شده است؟

در صورتی که سینوس ماگزیلا سوراخ شده باشد، مشکلات و علائم زیادی برای شما به وجود می‌آورد. به عنوان مثال، ممکن است در طول روز با سردردهای شدید و طولانی مواجه شوید. علاوه بر این، ممکن است حین نوشیدن مایعات، بخشی از آنها از راه بینی خارج شود.

آیا همیشه نیاز است از پیوند استخوان برای ایمپلنت استفاده شود؟

خیر، برخی از بیمارانی که دچار تحلیل استخوان شده‌اند، باید برای ترمیم این ناحیه از این روش بهره بگیرند. در صورتی که بیمار چنین مشکلی نداشته باشد، مطمئنا دیگر نیاز به پیوند استخوان نخواهد بود.

خطر بروز عفونت در چه بیمارانی بالاتر است؟

بیمارانی که روزانه از سیگار و نوشیدنی‌های الکلی استفاده می‌کنند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند. همچنین، افرادی که دیابتشان کنترل نشده باشد، احتمال بروز عفونت در آنها بیشتر است.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *